Въпросът с половете може да бъде считан за причина за 

...
Въпросът с половете може да бъде считан за причина за 
Коментари Харесай

Предизборното отчаяние на самозваните патриоти е достигнало такива размери, че привличат внимание с насилие |

Въпросът с половете може да бъде считан за причина за  в събота точно толкоз, колкото Глайвицкият случай може да бъде считан за причина за Втората международна война. Явно отчаянието, в това число предизборно, на българските самозвани патриоти и ерзац националисти е достигнало такива размери, че им се постанова да притеглят внимание с крайности. Очевидно единственият прочут за тях метод да привлекат внимание е физически спор и принуждение. Ако не беше въпросът с половете, щяха да си намерят различен мотив. В никакъв случай не става въпрос за полезности. Хора с полезности са способни да ги изкажат артикулирано с тирада и причини, не се нахвърлят телесно върху други.

Това написа икономистът, някогашен ръководител на комисията по бюджет и финанси в 46-ото Народно заседание и кандидат-депутат от " Демократична България " в столичния 23 МИР Георги Ганев два дни след погрома в клуба. 

Целият му коментар:

" Първо, въпросът с половете може да бъде считан за причина за тази офанзива тъкмо толкоз, колкото Глайвицкият случай може да бъде считан за причина за Втората международна война. Явно отчаянието, в това число предизборно, на българските самозвани патриоти и ерзац националисти е достигнало такива размери, че им се постанова да притеглят внимание с крайности. Очевидно единственият прочут за тях метод да привлекат внимание е физически спор и принуждение. Ако не беше въпросът с половете, щяха да си намерят различен мотив. В никакъв случай не става въпрос за полезности. Хора с полезности са способни да ги изкажат артикулирано с тирада и причини, не се нахвърлят телесно върху други.

Второ, нападението ясно демонстрира мирогледа на нападателите. Той е следният: „ ние сме до толкоз непълноценни, некомпетентни и комплексирани, че единственият метод да осмислим безпочвеното си и завистливо его е да господстваме над другите с физическо принуждение, като им забраняваме да имат друго от нашето мнение, камо ли да го изричат в тирада “. За тях не е проблем да престъпят и най-фундаменталния, изковаван от хилядолетия човешка цивилизация, публичен закон – този за неприкосновеността на човешкото създание. И никой да не си мисли, че го вършат по отношение на „ някакви си там, разнообразни от мен “. Вие сте идващите.

Трето, нападателите освен показват физическа експанзия, те показват неуважение на правото на другите да изричат себе си и мнението си в тирада. Отново, никой да не си мисли, че става въпрос за мнението и речта на „ някакви си там, разнообразни от мен “. Вие сте идващите.

Четвърто, нападателите са освен насилници. Те нахълтват в непозната благосъстоятелност и трошат непознато имущество. Може би звучи дребнаво, само че за мен икономиста е значимо. За трети път, никой да не си мисли, че става въпрос за собствеността на „ някакви си там, разнообразни от мен “. Вашата е идната.

Пето, към този момент две денонощия изминават, а задържани и упрекнати няма. Когато футболни почитатели си разменят по някой шамар или пестник, нормално задържаните са десетки в границите на минути след случая. А в случай че някой от тях е размахвал хладно оръжие няма по какъв начин да му се размине единствено с обвиняване в „ дребно безчинство “. Но тук се разминава. Приказките за имунитети са за наивници, в България няма неприкосновени имунитети. И не става въпрос за неразследване и неповдигане на обвинявания за закононарушения против „ някакви си там, разнообразни от мен “. Неразследването и неповдигането на обвинявания за закононарушения против вас е идващото. За доста българи към този момент се е случвало…

Шесто. Единственото допустимо отношение към нападнатите в събота хора, български жители, е на състрадание и взаимност. И на категорично и шумно признание, на всеослушание, на техните права да имат мнение и да могат да го изкажат в тирада. И никой да не се учудва, в случай че хората от общността на нападнатите не престават да настояват, че в България правата им са потиснати и рутинно нарушавани, че това би трябвало да се промени и че смяната включва тяхно ясно обществено говорене и изложение. Прави са. Дваж по-прави след събота. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР